In zilele ce urmeaza avem placerea sa invitam iubitorii de muzica clasica la 2 evenimente de exceptie. Biletele pot fi gasite si la sediul Comunitatii Elene, str Aristide Karatzali 16, tel 0241 619944.

Cultura greceasca

Comunitatea Elena la TV Neptun

Comunitatea Elena la Canalul TV grecesc ERT 3

Grecii din Constanta si cartierul grecesc

Când a ajuns în cetatea Tomisului, acum două milenii, poetul Publius Ovidius Naso a auzit vorbindu-se greceşte. „Tristele” lui trimise la Roma amintesc că litoralul mării era împărţit între geţi şi greci deşi era evident că “de geţii rebeli parcă ţine mai mult”. Tot Ovidius, plimbându-se pe puţinele şi îngustele străzi pietruite ale cetăţii, a înţeles că “graiul cel sălbatic străin de limba noastră/ (…) biruit-a şi vorbele greceşti”.
Preluare din "info-sud-est.ro"

Citeste tot articolul

Comunitatea Elena la televiziunea Dobrogea TV

Frangopol T. Petre – Carti, Articole, Publicatii

Spectacol "Despre Muzica Rembetika" - 06.04.2008

Despre Muzica Rembetika

Spectacolul Omagial John Modinos 70 ani de cariera - 25.03.2009

BARITONUL JOHN MODINOS

S-a nascut in 1927 in Cipru intr-o familie religioasa.A crescut cantind in biserica tatalui sau.Vocea a fost cea care l-a ajutat sa plece din Cipru si s-a faca de-a lungul anilor inconjurul lumi. John Modinos i-a fost profesor lui Luciano Pavarotti si ca bariton a cantat cu Placido Domingo si Montserrat Caballe.Si-a petrecut peste doua decenii in Statele Unite ale Americii unde a fost prieten cu Frank Sinatra ,Elisabeth Taylor sau Marilyn Monroe.Din 1961 s-a intors definitv acasa si a lucrat ca director al Operei Nationale din Atena.

Spectacolul Corului Cailor Ferate Elene - 31.10.2009

Corul Cailor Ferate Elene a fost fondat în luna mai a anului 1955. Initiatorii au fost citiva oameni iubitori de muzica corală. De la început, corul a fost o trupa a cărui faimă a depăşit graniţele Greciei .Cu apariţii, atât acasă cât şi în străinătate, condus de dirijori faimosi, au adus corului faima ca fiind unul dintre cele mai bune din Europa. Rezultatul a fost nenumaratele concerte şi participari la festivaluri şi concursuri internaţionale. Spectacole pe scenele din Nancy, Bordeaux, St, Port de Buka, Marseille, Barcelona, Bogotá, Monaco, Tampere- Finlanda , Sekesfekevar-Ungaria, Lagkolen Aretzo-Ţara Galilor, Pomarans, Marina Bova, Siena-Italia, München, Nürnberg, Stuttgart-Germania , Szczecin-Polonia. Sofia-Bulgaria, Bruxelles , Luxemburg, New York, Beijing şi bineînţeles, în majoritatea oraşelor din Grecia, câştigând numeroase premii si distinctii, dar mai ales calde aplauze.

Din 1987,corul este condus de o personalitate de renume national si mondial, doamna Τερψιχόρης Παπαστεφάνου - Terpsihoris Papastefanou. Sub conducerea domniei sale corul si orchestra au cunoscut noi orizonturi, dincolo de muzica pur tradiţionala. Trebuie subliniata activitatea socială a acestei Asociaţii culturale. Corul a sustinut spectacole în închisori şi în spitale de boli mintale din Chania-Creta, la Spitalele de Psihiatrie din Petra Olympus, Megara şi Volos. Deasemenea a sustinut spectacole pentru colectarea de fonduri pentru constructia de biserici.

Premii C.E.E.C. la Olimpiada de Limba Neoelena

Comunitatea Elpis la televiziunea nationala elena – canalul ERT

Diplomele elevilor Elpis la concursuri de limba neogreaca