Anunt

Devenind deja traditie, intrajutorarea semenilor carora din varii motive soarta nu le-a suras este un obiectiv pe care Comunitatea Elena Elpis Constanta, Uniunea Elena din Romania il indeplinesc an de an cu sfintenie.
Anuntam pe aceasta cale ca de maine 20 Noiembrie 2018 vom incepe colectarea de alimente neperisabile de genul ulei, zahar, faina, otet, orez, fasole, etc, Haine in perfecta stare destinate tuturor membriilor unei familii (copii-adulti-varstnici), jucarii, rechizite precum si donatii in bani ce vor servi la cumpararea de alimente, toate acestea cu gandul la familiile nevoiase ce au nevoie de sprijin pentru a putea petrece un Craciun fericit.
Anul acesta, aceste daruri vor imparti in 3-4 sate din Judetul Constanta, si ca de fiecare data, acestea vor fi altele decat cele unde am fost anterior.
Asteptam alaturi toti oamenii ce au aceleasi ganduri ca noi, oamenii ce gandesc ca exista momente in care din putinul ce il ai, este crestinesc sa ajuti pe cineva la nevoie!
Ca de fiecare data, se vor face publice donatiile precum si ceea ce se achizitioneaza, ca de fiecare data va invitam sa fiti alaturi si la impartirea lor catre cei oropsiti.
Donatiile\darurile se vor strange la sediul Comunitatii Elene din Str. Aristide Karatzali 16 (teatrul de papusi)
Termenul limita de strangere este data de 10 Decembrie 2018, urmand ca pe data de 15 Decembrie 2018, sa mergem si sa facem acei oameni fericiti, atat cat putem.

Personalitati grecesti
Vizualizeaza documentatie completa

ALEXANDRIDI ANTON

(n. 1845 - d. ?)

Din decembrie 1878 Primul primar al Constantei dupa alipirea Dobrogei la Patria Mama.

ANTONIADIS EFTIMIE

(n. 04 02 1931 - d. 23 02 2014)

Sportiv de performanta.S-a nascut la Constanta.Este intiatorul reinfiintarii Comunitatii Elene Elpis din Constanta in decembrie 1989.Primul presedinte al Comunitatii Elene din Constanta dupa revolutia din 1989.

BEZIRIS ANTON

(n. 02.03.1941 - d. 14 06 2008)

Profesor Universitar. S-a nascut la Constanta. Absolvent al Institutului de Marina Constanta, Sectia Marina Comerciala in 1963. Din 1973 ocupa functii didactice, lector, conferentiar, profesor universitar. Membru in "Consiliul Tehnic Al Registrului Naval Roman". A elaborat 52 de studii sustinute cu ocazia unor "Sesiuni de Comunicari Stiiitifice".

CONSTANTIN JEAN

(n. 21.08.1928 - d. 26 05 2010)

Actor roman. S-a nascut la Techirghiol, judetul Constanta. Mama sa a fost grecoaica. Se numea Stavre Caliopi. Tatal roman, se numea Jean Dumitru, de profesie arhitect. Bunicii din partea mamei au venit din Grecia de linga Salonic. S-au stabilit la Techirghiol unde au deschis o brutarie. Au fost 9 frati, 4 baieti si 5 fete. Toti copii au avut nume de sfinti. A jucat in 87 de filme. Primul film a fost "Procesul Alb" dupa Eugen Barbu, regia Iulian Mihu. A interpretat rolul lui Gica Hauhau. Filmul care l-a consacrat definitiv a fost "Toate Panzele Sus" in regia lul Mircea Dragan. Au fost 2 ani de filmari.

Pentrul rolul Ismail au participat 8 actori la preselectie, printre care: Ernest Maftei, Mihai Mereuta, Fratii Teica.

Isi aduce aminte cu drag de mama de la care a primit de o educatie frumoasa. De cite ori venea de la scoala il intreba:"Ai spus sarut mana vecinei?Da mama. Du-te si mai spunei odata". Il punea sa spuna "Tatal Nostru" in fiecare seara inainte de culcare.

Tatal era arhitect si se numea Jean Dumitru. Era roman din Ilfov satul Ulmeni. A proiectat si construit ca arhitect conductor importante cladiri din Carmen Silva-Eforie Sud, Eforie Nord- Hotel Belona, Techighiol - Vila Peristeri.

Dupa al doilea razboi mondial, Jean Dumitru a fost primul arhitect insarcinat de primarie sa evalueze cladirile bombardate in timpul razboiului. Catedrala Ortodoxa "Sfintii Petru si Pavel" se numara printre ele.

A proiectat si construit mai multe cladiri in Mangalia. Herghelia din Mangalia este proiectata si construita de Jean Dumitru. A refacut Spitalul "Climescu Grigore" din Eforie Sud. A fost bun prieten cu medicul Climescu.

Vizualizeaza documentatie completa