Personalitati grecesti
Vizualizeaza documentatie completa

ALEXANDRIDI ANTON

(n. 1845 - d. ?)

Din decembrie 1878 Primul primar al Constantei dupa alipirea Dobrogei la Patria Mama.

ANTONIADIS EFTIMIE

(n. 04 02 1931 - d. 23 02 2014)

Sportiv de performanta.S-a nascut la Constanta.Este intiatorul reinfiintarii Comunitatii Elene Elpis din Constanta in decembrie 1989.Primul presedinte al Comunitatii Elene din Constanta dupa revolutia din 1989.

BEZIRIS ANTON

(n. 02.03.1941 - d. 14 06 2008)

Profesor Universitar. S-a nascut la Constanta. Absolvent al Institutului de Marina Constanta, Sectia Marina Comerciala in 1963. Din 1973 ocupa functii didactice, lector, conferentiar, profesor universitar. Membru in "Consiliul Tehnic Al Registrului Naval Roman". A elaborat 52 de studii sustinute cu ocazia unor "Sesiuni de Comunicari Stiiitifice".

CONSTANTIN JEAN

(n. 21.08.1928 - d. 26 05 2010)

Actor roman. S-a nascut la Techirghiol, judetul Constanta. Mama sa a fost grecoaica. Se numea Stavre Caliopi. Tatal roman, se numea Jean Dumitru, de profesie arhitect. Bunicii din partea mamei au venit din Grecia de linga Salonic. S-au stabilit la Techirghiol unde au deschis o brutarie. Au fost 9 frati, 4 baieti si 5 fete. Toti copii au avut nume de sfinti. A jucat in 87 de filme. Primul film a fost "Procesul Alb" dupa Eugen Barbu, regia Iulian Mihu. A interpretat rolul lui Gica Hauhau. Filmul care l-a consacrat definitiv a fost "Toate Panzele Sus" in regia lul Mircea Dragan. Au fost 2 ani de filmari.

Pentrul rolul Ismail au participat 8 actori la preselectie, printre care: Ernest Maftei, Mihai Mereuta, Fratii Teica.

Isi aduce aminte cu drag de mama de la care a primit de o educatie frumoasa. De cite ori venea de la scoala il intreba:"Ai spus sarut mana vecinei?Da mama. Du-te si mai spunei odata". Il punea sa spuna "Tatal Nostru" in fiecare seara inainte de culcare.

Tatal era arhitect si se numea Jean Dumitru. Era roman din Ilfov satul Ulmeni. A proiectat si construit ca arhitect conductor importante cladiri din Carmen Silva-Eforie Sud, Eforie Nord- Hotel Belona, Techighiol - Vila Peristeri.

Dupa al doilea razboi mondial, Jean Dumitru a fost primul arhitect insarcinat de primarie sa evalueze cladirile bombardate in timpul razboiului. Catedrala Ortodoxa "Sfintii Petru si Pavel" se numara printre ele.

A proiectat si construit mai multe cladiri in Mangalia. Herghelia din Mangalia este proiectata si construita de Jean Dumitru. A refacut Spitalul "Climescu Grigore" din Eforie Sud. A fost bun prieten cu medicul Climescu.

Vizualizeaza documentatie completa